Duurzaamheid

Bij Bel Impex vinden wij sociaal duurzaam ondernemen erg belangrijk. We vinden het met name belangrijk om te investeren in duurzame relaties met onze leveranciers. Op die manier weten we waar onze producten vandaan komen en dat goede arbeidsomstandigheden gewaarborgd zijn. In Honduras was Bel Impex de eerste initiatiefnemer van het SMETA/Sedex social compliance programma voor de zoete aardappelteelt. Dit programma zorgt voor een veilige werkomgeving die zekerheid biedt, zodat de medewerkers een eerlijk loon verdienen en kunnen bouwen aan een duurzame toekomst voor zichzelf. 

Om onze ecologische voetafdruk te beperken werkt Bel Impex samen met haar ketenpartners, onder andere aan plasticreductie en voedselverspilling. Daarnaast hebben we geïnvesteerd in zonnepanelen en een warmtepomp voor het kantoor en het distributiecentrum van Bel Impex. 

De footprint van Bel Impex

Bij Bel Impex vinden wij sociaal duurzaam ondernemen erg belangrijk. We vinden het met name belangrijk om te investeren in duurzame relaties met onze leveranciers.

Lees meer