Landen

Vanuit alle windstreken worden onze producten wekelijks geïmporteerd. Wij schakelen dagelijks met onze telers, toeleveranciers en klanten. Onze producten worden vers geplukt en gelijk voor ons verpakt. Zo beperken we het aantal schakels in de keten en garanderen optimale versheid en beschikbaarheid. Naast aanvoer per zee en luchtvracht richten wij ons ook steeds meer op teelt binnen Europa en Nederland in het bijzonder.

Egypte

De landbouw is nog steeds een belangrijke sector voor de economie, zowel wat betreft werkgelegenheid als door zijn aandeel in de Egyptische export.

Egypte heeft de grootste rijstproductie van Afrika en neemt de tweede plaats in bij het verbouwen van maïs en rietsuiker. Verder worden nog granen, groenten, (Citrus) vruchten en aardappelen verbouwd.

Egypte produceert enkele tientallen soorten fruit en groente en sinds 1987 kent de tuinbouwsector een sterke groei. Het aantal kassen bedraagt meer dan 20.000 met een productie van ca. 80.000 ton.

Uitgevoerd worden aardappelen, uien, citrusvruchten, meloenen, witte druiven, aardbeien, paprika’s en kruiden. Nederland kent vooral de Egyptische sperziebonen en zoete aardappel.

Indonesië

Indonesië ligt vrijwel rond de evenaar in het zuidoosten van Azië. Deze voormalige Nederlandse kolonie is vrijwel geheel tropisch. Op de hoogste plekjes van de berggebieden op Papoea en Borneo na hebben vrijwel alle grote eilanden een tropisch regenwoudklimaat.

De kleinere eilanden ten oosten van Java en sommige delen van Java zelf hebben een tropisch moessonklimaat. Dat komt doordat er in deze regio’s een duidelijker onderscheid is tussen een nat en een droger seizoen,

waarbij de droogste maand wat hoeveelheid neerslag betreft onder de 60 millimeter gemiddeld per maand blijft steken.

Bijna 32% van de beroepsbevolking is in de landbouw werkzaam.

Van de naar schatting ruim 180.000 km2 cultuurgrond is ca. 72% voor voedingsgewassen en de rest voor handelsgewassen in gebruik.

De belangrijkste voedingsgewassen zijn rijst, maïs, cassave en bataten, grondnoten, sojabonen, kopra en suiker.

Honduras

In het Centraal-Amerikaanse land Honduras was Bel Impex de eerste initiatiefnemer voor het opzetten van een Social Compliance programma voor de Zoete Aardappel teelt. Hierdoor heeft Bel Impex een belangrijke bijdrage geleverd aan een zekere inkomstenbron en werkgelegenheid voor telers en de lokale bevolking.

De teelt van zoete aardappelen voor Bel Impex vindt plaats in een van de meest afgelegen gebieden van het land. Hierdoor biedt Bel Impex lokaal veel werkgelegenheid en voorziet in een goede sociale standaard. Deze standaard is geborgen in onze SMETA Certificering.

Lees meer

Thailand

Thailand “het land van de glimlach” staat niet alleen bekend om haar prachtige stranden en natuur, maar ook om de vele variëteiten groenten en fruit van zeer hoge kwaliteit. Per luchtvracht importeert Bel Impex diverse malen per week een breed assortiment uit Thailand. Denk hierbij aan citroengras, tumeric en laos maar ook minder bekende producten waaronder peteh bonen, pandan en kankuun.

Ook onze jonge kokosnoten zijn afkomstig uit Thailand en worden nog op traditionele wijze verbouwd en geoogst.

 

 

Lees meer