Landen

Vanuit alle windstreken worden onze producten wekelijks geïmporteerd. Wij schakelen dagelijks met onze telers, toeleveranciers en klanten. Onze producten worden vers geplukt en gelijk voor ons verpakt. Zo beperken we het aantal schakels in de keten en garanderen optimale versheid en beschikbaarheid. Naast aanvoer per zee en luchtvracht richten wij ons ook steeds meer op teelt binnen Europa en Nederland in het bijzonder.

Honduras

In het Centraal-Amerikaanse land Honduras was Bel Impex de eerste initiatiefnemer voor het opzetten van een Social Compliance programma voor de Zoete Aardappel teelt. Hierdoor heeft Bel Impex een belangrijke bijdrage geleverd aan een zekere inkomstenbron en werkgelegenheid voor telers en de lokale bevolking.

De teelt van zoete aardappelen voor Bel Impex vindt plaats in een van de meest afgelegen gebieden van het land. Hierdoor biedt Bel Impex lokaal veel werkgelegenheid en voorziet in een goede sociale standaard. Deze standaard is geborgen in onze SMETA Certificering.

Lees meer

Thailand

Thailand “het land van de glimlach” staat niet alleen bekend om haar prachtige stranden en natuur, maar ook om de vele variëteiten groenten en fruit van zeer hoge kwaliteit. Per luchtvracht importeert Bel Impex diverse malen per week een breed assortiment uit Thailand. Denk hierbij aan citroengras, tumeric en laos maar ook minder bekende producten waaronder peteh bonen, pandan en kankuun.

Ook onze jonge kokosnoten zijn afkomstig uit Thailand en worden nog op traditionele wijze verbouwd en geoogst.

 

 

Lees meer